Ügyvédi irodánk bemutatása

Az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. tv. (Ütv.) rendelkezéseinek megfelelően ügyvédi tevékenységünk körében ellátjuk ügyfeleink peres és peren kívüli képviseletét, szerződéseket, okiratokat és egyéb beadványokat készítünk igény és lehetőség szerint magyar, angol vagy német nyelven.

Ezen túl ellátunk minden olyan egyéb tevékenységet, amelyre az Ütv. feljogosít. Ügyvédi tevékenységünk alapja a felmerülő jogi kérdés valamennyi aspektusának alapos megvizsgálása.

Ügyvédi Irodánknak rendelkezésére állnak mindazok az eszközök, szoftverek, adatbázis-hozzáférési jogok, amelyek szükségesek lehetnek egy jogügylet biztonságos, kulturált, gyors és költségkímélő lebonyolításához.

Az Iroda együttműködést alakított ki ingatlanközvetítő-, -értékbecslő-, könyvelő-, adótanácsadó- és könyvvizsgáló valamint pályázatíró cégekkel, így képes komplex tanácsadói szolgáltatások nyújtására is.

Irodánk jellemzően egyes feladatokra meghatározott fix díjas jogi szolgáltatásokat nyújt. Peres eljárások esetében ügyvédi munkadíjunk a perérték meghatározott százalékában kerül megállapításra. Óradíjban történő megállapodás esetén ügyfeleinket előzetesen tájékoztatjuk a feladat elvégzéséhez előreláthatóan szükséges időről. A munkadíjon felül a megbízás teljesítésével kapcsolatos készkiadásainkat (pl. illeték, fordítási költségek stb.) kiszámlázzuk ügyfeleink felé.

Tájékoztatjuk, hogy jelen honlapon megjelenő tartalmak nem minősülnek sem tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak. A honlap kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a Tisztelt Érdeklődő az információkat szerezhessen az Ügyvédi Iroda létezéséről és működésének néhány alapvető eleméről, amelyek ismeretében a jogi problémája megoldásához kellő tájékozottsággal bírva választhatja meg a jogi képviselőjét.

A Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének állásfoglalása
az ügyvédi honlap tartalmáról (letölthető word dokumentum)


 
 
ÜGYVÉDI IRODA KOMPETENCIÁINK ELÉRHETŐSÉG